10 Бири с вкус на ядки

10 бири с вкус на ядки

Бира, кой не я обича? Ядки… кой не ги обича? Бира и ядки. Кой не обича тази комбинация? А, какво ще кажете за бира, която има вкус на ядки? Да, ние сме толкова луди по ядките, че сме готови на всичко за да открием цялата информация свързана с тях. Ето и нашите бири с вкус на ядки!

1. Noa Pecan Mud Cake – Double Beer  – ABV: 11%

Тъмнокафява, почти черна, тази бира има аромат на шоколадова торта с пекани. Вкусът е плодов и кисел, с после-вкус на изпечена дървесна. Тази бира е перфектна – достатъчно сладка, с тънки горчиви нюанси. Съдържа силен алкохол и има вкус на ядки, както и шоколад, който допринася за вкусния, остър аромат. Бирата е интересна смес – вкусът е балансиран, тя е съвсем различна бира и е страхотна.

2. Mexican Cake Imperial Stout – Bourbon Coconut – ABV:10.5%

Ароматът е на силен шоколад и бърбърн, с нотки на черен шоколад и какао, също карамел, канела, печен малц, ванилия, тъмен шоколад и екзотичен кокос. Богатият вкус, бърбънът,  слабият вкус на ванилия и лек полъх на пипер – това е наистина бира -убиец. Една глътка – и сякаш хапвате вкусен, луксозен шоколад. Вкусът  е интензивен, но добре балансиран.

3. Rochefort – ABV: 9,2%

Rochefort е бира от Белгия, град Рошфор и има три варианта на марката, но нас ни интересува тази с номер 8 (зелена капачка на бутилката). Когато, отворите бутилка Rochefort 8, вашите сетива са атакувани от газираното блаженство на тази бира. Тя изглежда газирана като кола и има наситен червено-кафяв цвят. Нотките и са фантастични, пикантни, толкова плодови, като конфитюр от ягоди и вкусът е  – „о, да!“: Карамел, сладко и естествено и бадеми- това е истинско удоволствие за небцето. Тази бира е намек за кола с вкус на черешка – има почти сладък вкус.

4. Samuel Smith’s Nut Brown Beer – ABV: 5%

Това е традиционна рецепта от Ню Йоркшир и е една прекрасна бира със златист – кехлибарен, цвят. Тя е за тези, които обичат традиционните вкусове. Бирата има лек аромат на плодове, типичен за британците, този вкус е толкова приятен, че лесно намира пазар навсякъде по света, особено в САЩ. Тази орехова бира, със силен привкус на ядки и нотки на карамел, стопля сърцето ви от първата глътка.

5. Alesmith Nut Brown Ale – ABV:5%

Има летни и коледни версии на Alesmith. Тази бира има плътен кафяв цвят,  с махагонови нюанси. Вкусът е богат с аромат на кафе. В бирата има комбинация от ядки, като фъстъци, кашу и пекани, както и какао.

6. Crate Brewery American Nut Brown Ale – ABV: 5.2%

Тази прекрасна бира с тъмен цвят, ще ви накара да възкликнете от удоволствие „Господи, това е една страхотна бира“!“ И е с толкова богат вкус на ядки, че може би е бирата с най-богат ядков вкус, която сте опитвали. Това е бира за истински мъже: богата, гъста, кремообразна, луксозна, но най-вече с този специален вкус на ядки.

7. Naglfare Nut Brown Ale – ABV: 4.7%

Това е бира от Норвегия, направена за Викингите, и сега със сигурност искате да знаете повече за нея.  Подобно на повечето тъмни бири, мирише наистина фантастично. Ароматът е много остър, много бисквитен и шоколадов. Вкусът е с остри нотки на ядки, хляб, мляко и нещо пикантно – всичко се събира, за да произведе чудесна бира, висококачествена и фантастична. Вие ще искате да посетите Норвегия, къдетопроизвеждат наистина прекрасна бира.

8. Ch’ti Beer – ABV: 6-8%

Оригинална френска рецепта – от северната част на Франция, Ch’ti Beer идва в няколко варианта. Ch’ti amber се отличава с червеникаво-кехлибарен цвят, почти меден, 5% алкохолно съдържание. Това е мощна и ароматна бира. От гледна точка на аромата, се появяват подправки от карамел, както и нотки на печен малт. Също така аромати на горски плодове, печени ядки, масло и мед. Нотките на бисквити и карамел се съчетават перфектно, за да създадат една много рафинирана и балансирана бира.

9. Rogue Hazelnut Brown Nectar – ABV:6%

Хапвали ли сте някога шоколад? Ето как сетивата ви се атакуват от аромата на Rogue Hazelnut Brown Nectar. Плътен вкус, почти като фъстъчено масло и лешников аромат от небесата. Тази бира получава златен медал – на Големия американски фестивал на бирата за 2011-2012 г. в категорията за специална бира. Това е вид напитка, която трябва да дадете на приятели, които намират бирата за скучна. Една глътна от тази лешникова наслада ще промени мнението им завинаги.

10. Black Wych – ABV: 5%

Отпийте от тази бира с аромат на тъмен малц и оставете горчивите нотки бавно да запалят сетивата ви.  След това идва вкусът на карамел и обещаващият му аромат. Само една глътка и ще усетите вкус на ядки смесени с този на тъмни плодове. Тази бира е блаженство.

Image Copyright: Omnipollo, All right reserved

Тези статии също може да ви харесат:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *